تبلیغات
تحقیق و پروژه های روانشناسی - تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن

امروز:

تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن

تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن  شامل  41 صفحه به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد که یکی از تحقیق های  تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن  می باشد و دارای منابع معتبر می باشد

 ۱-۱-تاریخچه پروبیوتیک:

اگر چه واژه پروبیوتیک مرتبط با مکمل­های غذایی فقط از سال ۱۹۷۴ به بعد بوده است اما تاریخچه حقیقی بکارگیری مکمل­های غذایی به هزاران سال قبل باز می­گردد. احتمالاً نخستین غذای حاوی میکروارگانیسم­های زنده شیر تخمیر شده بود که در بخش عهد عتیق انجیل مورد اشاره قرار گرفته است. همچنین نقاشی­های روی دیوار مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نشان می­دهد که سومریان نیز از شیرهای تخمیر شده استفاده می­کردند. مصرف شیر تخمیر شده به اشکال مختلف تا حال حاضر ادامه یافته است. در آغاز قرن حاضر تأثیرات سودمند مصرف ماست به صورت علمی توجیه گردید. مچنیکف (Metchinokoff) که در انستیتو پاستور پاریس کار می­کرد نقش مهم و اساسی در این امر داشت(۱). در واقع مفهوم پروبیوتیک از یک تئوری اولیه پیشنهادی توسط این دانشمند روسی برنده جایزه نوبل سال ۱۹۰۸ آغاز گردید(۱۸). وی همواره بر این مطلب تأکید داشت که میکروفلور قسمت تحتانی دستگاه گوارش بر سلامتی بزرگسالان تأثیر نامطلوبی دارد و آن­قدر به این امر اعتقاد داشت که حتی جزو طرفداران برداشت رودۀ بزرگ از طریق انجام عمل جراحی بود. اما زمانیکه فهمید کشاورزان بلغاری که مقدار زیادی شیر تخمیر شده می­نوشند و عمر طولانی دارند به این شیوه درمانی معتقد گردید.(۱). او معتقد بود زمانیکه این تولیدات مصرف می­شوند به طور مؤثری بر روی میکروفلورهای کلون توسط کاهش تأثیر سمی میکروفلورهای کلون تأثیر می­گذارد(۱۸). بنابراین استفاده از شیر تخمیر شده و دیگر غذاهای تخمیر شده را برای سلامت توصیه می­کرد(۱۷). باید بر این مطلب تأکید نمود که توجه مچنیکف بیشتر به شیر تخمیر شده معطوف بود تا آنچه که ما امروزه تحت عنوان ماست می­شناسیم. اما بعداً و زمانی­که امکان دسترسی به کشت­های خالص به دست آمد، او از مصرف شیر تخمیر شده توسط سویه­ای از لاکتوباسیلوس­ها پشتیبانی نمود. نخستین کار با سویه­ای تحت عنوان «باسیل بلغاری» انجام گرفت. این سویه تقریباً به طور کامل مشابه میکروارگانیسمی بود که بعداً باسیلوس بولگاریکوس (Bacillus bulgaricus) نامیده شد. امروزه لاکتوباسیلوس عامل تخمیر ماست، لاکتوباسیلوس دلبروکی تحت گونه­ای بولگاریکوس (Lactobacillus delbrueckii sub sp.bulgaricus) نامیده می­شود و به همراه استرپتوکوکوس سالیواریوس تحت گونه ترموفیلوس (streptococcus salivarius spp.thermophilus) ماده­ای را تولید می­کنند که ما آن­را ماست می­نامیم(۱). اگرچه تعیین گونه­های میکروبی که مچینکف و همکارانش بر روی آن کار می­کردند امکان­پذیر نیست، اما این احتمال وجود دارد که مخلوطی از لاکتوباسیلوس­ها به صورت غیرعمدی و تصادفی مورد استفاده قرار گرفته باشند. با آغار جنگ جهانی اول و مرگ مچنیکف در سال ۱۹۱۶، از علاقه و توجه موجود در خصوص پروبیوتیک­ها کاسته شد اما پس از اتمام جنگ و در دهه ۱۹۲۰ توجهات به سوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی معطوف شد. رتگر ( Rettger) و همکارانش نشان دادند که باسیلوس بولگاریکوس (B.bulgaricus) در دستگاه گوارش انسان زنده باقی نمی­ماند. در عوض از اشکال روده­ای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بهره جستند. کوپلوف (Kopeloff) نیز در سال ۱۹۲۶ از حامیان این نظریه گردید. آزمایشات درمانگاهی نتایج دل­گرم­کننده­ای داشت و به­ویژه بیمارن مبتلا به یبوست­های مزمن به حالت طبیعی خود بازگشتند(۱). با بروز جنگ جهانی دوم بار دیگر پروبیوتیک­ها فراموش گردید و فقط پس از خاتمه جنگ بود که بار دیگر توجهات به این مواد معطوف گردید. یکی از دلایل این امر فناوری­های بهینه برای پرورش حیوانات عاری از میکروب شناخته شده بود. برای نخستین بار پاستور (Pasteur) از نقش این حیوانات در تحقیقات استفاده نمود و در سال ۱۸۹۵ نوتال (Nuttal) و تیرفلدر (Thierfeider) خوکچه هندی عاری از هرگونه میکروارگانیسمی پرورش دادند. بکارگیری این فناوری نظریه اولیه مچنیکف را مورد تأیید قرار داد که میکروفلور دستگاه گوارش بر سلامتی میزبان تأثیر منفی دارد به طوری که موش­های پرورش داده شده به صورت عاری از هرگونه میکروب (germ-free) از عمر نسبتاً طولانی­تری برخوردار بودند. با این حال، نباید از نظر دور داشت که میکروفلور دستگاه گوارش می­تواند تأثیرات مثبتی نیز بر تغذیه میزبان داشته باشد که از آن جمله می­توان به تولید ویتامین­ها و هضم و تجزیه مواد اشاره نمود. در این زمان بود که به نقش میکروفلور در حفاظت از حیوان در برابر بیماری­ها نیز پی برده شد. این مطالعات همچنین بر این امر تکیه می­نمود که وجود تمام باکتری­های موجود در دستگاه گوارش برای حفظ و بقای سلامتی حیوان کاملاً ضروری است. در دهه ۱۹۵۰ کارهایی توسط گروه بن هوف (Bohnhoff) و فرتر (Freter) انجام گرفت. آن­ها نشان دادند که خورانیدن آنتی­بیوتیک­ها به حیوانات آزمایشگاهی ممکن است موجب شود که موش­ها در برابر ابتلا به عفونت­های ناشی از سالمونلاتیفی­موریوم (Salmonella thyphimurium). شیگلافلکسنری(Shigella flexneri) ویبریوکلرا (Vibrio cholera) از حساسیت بیشتری برخوردار گردند. کشف این پدیده موجب شد تا بسیاری از موارد مشابه در کشاورزی و پزشکی نیز مورد توجه قرار گیرند. به طوری که مشخص شد مصرف آنتی­بیوتیک­ها در جیرۀ طیور موجب افزایش حساسیت این حیوانات برابر تجمع سالمونلاها در دستگاه گوارش می­گردد و یا درمان آنتی­بیوتیکی در انسان می­تواند موجب بروز موارد اسهال به دنبال التهاب روده با غشای کاذب ناشی از کلستریدیوم سوسپانسیون­های تهیه شده از مدفوع برای درمان این موارد به طور آزمایشی با موفقیت به کار گرفته شد. بنابراین حیوانات جمعیتی از میکروارگانیسم­ها را در رودۀ خود دارند که آن­ها را در برابر بیماری­ها حفاظت و مراقبت می­نماید. در طبیعت، نوزاد حیوانات، فلور محافظت­کننده را از مادر و محیط خود دریافت می­کنند. با این وجود، روش­های امروزی مراقبت در حین و پس از زایمان، در جهت محدودسازی تماس با مادر و فراهم­آوری غذاها و محیط­های غیرطبیعی است در نتیجه تعدادی از اجزای میکروفلور دستگاه گوارش نوزادان و عامل ایجاد مقاومت در برابر بیماری­ها دیگر موجود نمی­باشند. ترکیب فلور بزرگ­سالان و بالغین نیز تحت تأثیر جیرۀ غذایی، داروهای ضد باکتریایی و استرس قرار دارد. بنابراین بکارگیری مکمل­های پروبیوتیکی در جهت جبران این کمبودها است و مصرف این ترکیبات منجر به تشکیل و پدید آمدن چیزی  نمی­گردند که در حالت طبیعی وجود ندارند بلکه صرفاً قابلیت حفاظت­کنندگی فلور را به طور کامل احیاء می­کند(۱).

۱-۲-مفهوم واژۀ پروبیوتیک :

پروبیوتیک یا عامل شفادهندۀ زیستی یک ارگانیسم زنده است که با ایجاد اختلال در عملکرد پاتوژن­ها در حفظ سلامت میزبان تأثیر بسیار دارد. واژۀ پروبیوتیک برگرفته از واژۀ یونانی پروبیوس به معنای «برای زندگی» می­باشد که طی سالیان متمادی به کارگیری این واژه معنی آن همواره در حال تغییر بوده است، این واژه نخستین بار در سال ۱۹۶۵ توسط لی­لی (Lilley) و استیل ول (Still well) برای مواد مترشحه به وسیله میکروارگارنیزم­هایی به کار گرفته شد که موجب تحریک رشد سایر میکروارگانیسم­ها می­شوند.

جهت دانلود متن کامل تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن  کلیک نمایید


نوشته شده در : یکشنبه 15 مرداد 1396  توسط : نگار موسوی.    نظرات() .

برچسب ها: تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ، دانلود تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ، پیشینه تحقیق تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ، تحقیق در مورد تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ، مقاله تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ، مقاله در مورد تاریخچه پروبیوتیک و اجزای تشکیل دهنده آن ،
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.